25 Şubat 2013 Pazartesi
Araç Takip Sistemleri Nasıl Çalışır? Çözümleri Nelerdir?
Araçlara monte edilen mobil veri cihazında bulunan gps alıcısı,gps uyduları sayesinde alınan sinyalleri kaydederek aracın konum ve hızını tespit eder.
Gps uydularından alınan veriyi araç içi sensörlere ait verilerle birleştirerek,cihazın içerisinde bulunan gsm sim kart vasıtasıyla gprs şebeke üzerinden servere gönderilir.
Böylelikle kullanıcılar bilgisayarlarındaki
yazılım sayesinde verilerin işlenerek araçlarını sanal harita yada google earth haritası üzerinden takip edebilir bunun yanı sıra birçok detaylı bilgiye ulaşabilirler.
Bu sayede;
İstediğiniz zaman dünyanın her yerinden araçların yeri dijital haritalar üzerinde tam
olarak görüntülenir.
Tüm araçların max. ve min. hızları izlenir.
Geçmişe yönelik raporlar, güzergâh bilgileri alınır.
Kat edilen mesafeler izlenir.
Harita üzerinde rota ve planlama ile güzergâhlar tanımlanarak giriş çıkışlar denetlenir.
Aracın ne kadar süre duraklama yapıldığı tespit edilir.
Günde ilk kontak açtığı zamanı ve kontak kapadığı zaman belirlenir.
Araç uzaktan durdurulabilir, çalışmamak üzere kilitlenir.
Hız aşımı, bölge sınırı ihlalleri tespit edilerek raporlanır ve sms ile uyarı gönderilir.
Yakıt sarfiyatı, araç içi sıcaklık bilgileri izlenir.
Aracın kapılarının açık veya kapalı olduğu bilgisi alınır.
21 Şubat 2013 Perşembe
GPS - GPRS Nedir?
GPS'in açılımı ''Global Positioning System'' olup Türkçesi "Küresel Konumlandırma Sistemi"dir.
ABD Savunma Bakanlığı ve Ulaştırma Dairesi’ne ait, yörüngede sürekli olarak dönen uydulardan oluşur. Bu uydular radyo sinyalleri yayarlar ve yeryüzündeki gps alıcısı bu sinyalleri alır. Böylece konum belirlenmesi mümkün olur.
Bu sistemin ilk kuruluş hedefi tamamen askeri amaçlar içindi. İlk kullanımı 1946 ikinci dünya savaşına dayanır, o zamanki çözümcü Loran tarafından üretilen ürün uzun süre kullanılmıştır. Gps alıcıları yön bulmakta, askeri çıkartmalarda ve roket atışlarında kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Ancak 1980'lerde gps sistemi sivil kullanıma da açılmıştır. En kullanışlı özelliklerinden birisi kullanıcıların aynı hat ile değişik ülkelerden görüşme (roaming) yapabilmeleridir.
Gprs'in açılımı '' General Packet Radio Service'', Türkçesi de "Genel Paket Radyo Servisi"dir.Gsm şebekesi üzerinden yüksek hızlı paket veri iletişimini sağlayan bir teknoloji olup data transferlerini daha etkili hale getiren internet gibi paket veri şebekelerine kablosuz erişimi büyük oranda basitleştiren ve geliştiren bir taşıyıcı servisidir.
Mobil iletişim teknolojisinde halen kullanılan devre anahtarlamalı yani kullanıcıya tahsis edilen bir tek hat üzerinden sürekli bağlantı yerine paket anahtarlamalı aynı hattı birden çok kullanıcının paylaştığı bir teknolojidir.
Veri erişiminin asıl amacı telefonunuzun ses ve konuşma özelliklerinin dışında diğer data işlerini daha hızlı ve kolay bir şekilde yapabilmesini sağlamaktır. Kullanıcıya hızlı erişimi bağlantı süresine göre değil gönderilen ve alınan veri miktarına göre ücretlendirilen ucuz iletişim olanağı da sağlar.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)